Destination London

Museum i London

London är en riktig höjdare för den som älskar att gå på museum. Det finns hundratals att välja mellan, bland annat British Museum, Science Museum och Natural History Museum. Nedan har vi listat några av Londons stora muséer - med otroliga samlingar som du inte får missa. Många är dessutom gratis, så det kommer inte att kosta dig ett öre att upptäcka vad de har att erbjuda. Bland alla dessa museum som finns att välja mellan i staden kan du se en otrolig mängd fantastiska föremål: till exempel en av de finaste samlingar av forntida egyptiska artefakter i världen, en 26-meter lång dinosaurie och gamla London-bussar.

British Museum


British Museum grundades år 1753, och innehar en enorm samling kulturhistoriska föremål från en tidsperiod som sträcker sig över två miljoner år av mänsklig historia. Njut av unika skatter från olika världskulturer under ett tak, allting centrerat kring den magnifika Great Court. Här hittar ni världsberömda föremål såsom Rosetta Stone, Parthenon-skulpturer och egyptiska mumier - ett måste att se! Förutom den stora permanenta samlingen är museets specialutställningar, displayer och evenemang alla utformade för att främja förståelsen för föremålen och de kulturer de representerar. Museumet besöks av upp till 6 miljoner besökare per år, och det är lätt att förstå varför det är så populärt. Här kan man spendera timmar med att vandra igenom olika tidsepoker. 

Museum of London


Kliv innanför dörrarna på Museum of London för en oförglömlig resa genom huvudstadens turbulenta förflutna. Upptäck förhistoriska London, och se hur staden förändrats under romarna och saxare. Ta en titt medeltida London och de tumultartade åren då London härjades av inbördeskrig, pest och brand. Bege dig sedan in i Galleries of Modern London där du kan gå längs viktorianska Londons gator och förundras över Lord Mayor's magnifika vagn. 

Natural History Museum


Hundratals spännande, interaktiva utställningar i en av Londons vackraste byggnader. Bland höjdpunkterna finns den populära dinosaurie-avdelningen, den oförglömliga modellen av en blåval och den spektakulära Central Hall, hem till muséets ikoniska Diplodocus-skelett. Missa inte state-of-the-art Cocoon där du, på en egen guidad tur, kan se hundratals fascinerande insekts- och växtprover. Museet erbjuder ett omfattande program av tillfälliga utställningar och evenemang, inklusive chansen att ansluta till diskussioner om vetenskap och natur med experterna i Darwin centrumets högteknologiska Attenborough Studio.


Science Museum

Science Museum får din hjärna att utföra mental gymnastik av olympisk standard, allt från framtida rymdfärder till att ställa den svåra frågan, "Vem är jag?". Se, rör och upplev de senaste 300 årens stora vetenskapliga framsteg, och missa inte den fantastiska IMAX-biografen. Vissa utställningar kräver biljetter.


Victoria and Albert Museum

V & A firar konst och design med 3000-årig historia av fantastiska föremål från hela världen. Museumet innehåller en riktig guldgruva av godsaker. Du vet aldrig vad du kommer att upptäcka härnäst; möbler, målningar, skulpturer, metaller och textilier, listan kan göras lång. Specialutställningar kräver biljetter.

 

 BOKA NU KONTAKTA OSS
info@destinationlondon.seOm ossVillkor