Destination London

Marknader i London

London och shopping hör ihop, och vill man inte shoppa i butiker finns ett stort utbud av marknader. Möjligheterna att fynda allt ifrån kläder, böcker, blommor, mat och delikatesser samt konst och antikviteter är oändliga. Många anser att marknaderna är en stor del av Londons charm! En bra idé är att ta med sig kontanter, då de inte tar kort på alla ställen. Nedan finner ni en lista på marknader i London som vi rekommenderar.

borough market marknad i london

borough marknader i london

 

De populäraste marknaderna i London

Spitalfields övertäckta marknad i östra London är mycket gammal och hotas ständigt av att köpas upp och förvandlas till lägenheter eller kontorslokaler, men än så länge kan man bege sig hit och handla på söndagar. Fynda bland konst och hantverk, organiskt producerade grönsaker samt spännande vintagekläder och accessoarer skapade av unga designers. En liten promenad bort hittar ni även Brick Lane Market med second hand-kläder, smycken och böcker samt mat och bakverk i olika former.

Leadenhall Market i city är numera inte direkt någon marknad, men den vackra byggnaden är full av små delikatessbutiker. Perfekt när det knorrar i magen! Här spelade man för övrigt in några scener i Harry Potter-filmerna.

Chapel Market i Islington erbjuder en härlig blandning av kläder, mat och krimskrams. Denna marknad är mer populär bland Londonborna än turisterna. Om du inte hittar det du söker, oroa dig inte! Islington’s paradgata Upper Street är full av mindre designboutiquer, kaféer och "high street"-kedjor. Runt hörnet hittar ni sedan Camden Passage’s antikmarknad där det kryllar av antikt och kuriosa på onsdagar och lördagar. Fynda bland tekoppar, silverskedar och gamla leksaker.

Greenwich Market är en mycket fin, gammal marknadshall i Greenwich. Den är bäst på söndagar, men är öppen hela veckan. Här finns allt ifrån kaffe och godis till antikviteter och konst. Även juvelerare som saluför mindre designers där du kan hitta annorlunda, vackra silversmycken. Bakom saluhallen finns även en stor, öppen marknad med kläder, möbler m.m. Du kan hitta i princip allt i Greenwich!

Portobello Road Market i Notting Hill på lördagar är en favorit bland såväl turister som Londonbor. Här hittar du kläder, antikviteter, fisk, kött och grönsaker och massor av shoppingglada människor. Var beredd på att pruta! Avsluta gärna med en promenad i området, där du kan spana in den blå dörren och bokhandeln som gav inspiration till filmen ”Notting Hill”.

Camden Market är bäst på helgerna, men vill du slippa trängas med folk kan det vara bättre att åka hit en veckodag. Det är en mycket populär marknad med allt från hantverk, smycken och inredningsdesign till cd-skivor, väskor och drömfångare. Om du är intresserad av antikviteter kan du passa på att besöka Camdens antikmarkad i de gamla stallarna vid slussarna. På nedervåningen i The Stables Market finns en bokhandlare där du kan fynda litteratur. Blir du hungrig kan du välja på ett stort utbud av internationell mat från när och fjärran. Räkna med mycket folk och håll i plånboken!

Borough Market vid London Bridge’s södra sida i London är ett paradis för gourméer. Här hittar du mängder av stånd som saluför ostar från när och fjärran, färsk fisk, frukt och grönt och bröd. Inte undra på att Borough Market är en klar favorit bland kändiskockarna! Det är även London’s äldsta frukt- och grönsaksmarknad. Passa gärna på att provsmaka från något av stånden.

marknader i london

populär marknad i london

Covent Garden Markets erbjuder konst, hantverk, smycken och inredningsprylar uppdelat på tre marknader; Apple Market, East Colonnade Market och Jubilee Market. Här vimlar det även av gatuartister som uppträder med magi, musik och dans. Är du fikasugen finns det många mysiga kaféer att slå sig ner på för en kaffe och kaka.BOKA NU KONTAKTA OSS
info@destinationlondon.seOm ossVillkor