Destination London

Wales

Wales är ofta en bortglömd pärla som är väl värd att upptäcka. Kontakta oss gärna för förfrågningar om du är intresserad av att resa dit.

 

Snowdonia
Belägen på Storbritanniens västra kust, finner du Snowdonia National Park. Nationalparken är den största i Wales och berget Snowdon är det högsta i Wales och England. Byarna som ligger utspridda kring Nationalparken befolkar ca 26.000 människor utöver de turister som varje år reser hit. Området lockar många besökare med sina vandringsleder samt klättringsmöjligheter. Utöver det vackra landskapet och de pittoreska byarna, talar mer än hälften av befolkningen walesiska vilket bidrar till att området anses vara mycket kulturrikt.Portmeirion
Portmeirion ligger i närheten av Porthmadog på en privat halvö utanför Snowdonias kust. Halvön är känd för vackra trädgårdar och med sina 70 tunnland skogsmark är det idylliskt för långpromenader.
Portmeirion byggdes av walesiska arkitekten Sir Clough Williams-Ellis mellan åren 1925-1972. Under 1960-talet användes byn som inspelningsplats åt kultserien The Prisoner.
Något annat som byn Portmeirion är känt för, är sitt vackra lokala porslin.

 

Cardiff
Cardiff är en stad av attraktioner, sport, kultur och underhållning. Inom stadens centrum hittar du ett brett utbud av saker att göra. Det varierande landskapet erbjuder allt från historiska byggnader och slott, till klättring, whiskyprovning och vattensporter.
Med attraktioner i världsklass lockar Cardiff såväl internationella turister som turister inom Storbritannien.

 

Dan-Yr-Ogof Caves
År 1912 var första gången någon tog modet till sig för att utforska Dan-Yr-Ogof grottan. De använde endast stearinljus för att lysa upp vägen och gjorde pilar i sanden för att kunna hitta tillbaka.
Det som upptäcktes var ett underland av stalaktiter och stalagmiter samt fyra underjordssjöar. Området kring grottan har sedan dess attraherat många äventyrare som tagit sig allt längre in i grottan där de funnit magnifika passager och kammare. Idag har mer än 16 kilometer av unika grott-passager upptäckts och grott-intresserade tror att detta endast är toppen av ett isberg och att det fortfarande finns mycket kvar att upptäcka. 

 

Tenby
Tenby är en charmig liten hamnstad som ligger beläget vid Pembrokeshires sydvästra kust i Wales. Staden är präglad av antikens historia och omgiven av en medeltida stenmur som byggdes sent 1200-tal på order av William de Valence, den första Earlen of Pembroke. Den lilla staden påminner om en svunnen tid trots att många förändringar har skett under åren. De pittoreska kullerstensgatorna kantas av butiker, kaféer och restauranger och såklart pubar. 
Tenby har tre vackra stränder, alla med sin egen karaktär som bidrar till stadens charm. Tenby blev 2013 framröstad som den bästa brittiska kustorten av befolkningen i Storbritannien.   

 

 BOKA NU KONTAKTA OSS
info@destinationlondon.seOm ossVillkor