Destination London

Skottland

 

Edinburgh

Kombinera livet i staden med den vackra kustlinjen och lugnet på landsbygden. Edinburgh erbjuder en underbar variation av historia, kultur och vacker arkitektur.

Edinburgh har en mängd fantastiska attraktioner, allt från ikoniska Edinburgh Castle till National Museum of Scotland till Edinburgh Festival som pågår under hela augusti. Ej att förglömma är The Royal Edinburgh Military Tattoo som pågår under augusti varje år och bjuder på en storslagen tillställning med säckpipor och typisk skotsk tradition.
 

Glasgow

Glasgow är Skottlands största stad som erbjuder en blandning av internationellt hyllade museer och gallerier, fantastisk arkitektur, pulserande nattliv, fantastisk shopping och ett varierat utbud av restauranger och barer.

Glasgow har en konstscen som regelbundet producerar banbrytande produktioner och lockar högprofilerade utställningar, vilket ledde till att staden år 1990 kröntes till Europas kulturhuvudstad.

 

Whisky

Inget besök till Skottland är komplett utan minst ett besök på ett whiskydestilleri. Vi har flera unika destillerier att rekommendera oavsett vart i Skottland ni vill resa.
De olika regionerna har alla sina egna karaktärer och nyanser, använder sig av olika typers tunnor, lagringstider m.m. vilket hjälper att göra varje whisky unik. Man hittar t.ex. de rökigare sorterna på ön Islay, de lite mildare och sötare runt Speyside och de kraftigare vind & havspiskade på Orkney och utmed kusten i de övre högländerna. Ge er ut på en upptäcktsresa i whiskyns rike och lär skillnaden på blended, single malt och single cask. Bör man dricka den "neat", med lite vatten eller t.o.m. med is!? Släng "regelboken" och hitta era egna favoriter och hur ni själva föredrar att dricka dem. Vi ger gärna förslag och tips om vad som kan passa varje enskild smak!
För mer inspiration klicka här.

 


Bo på slott

Varför inte samla ihop familj eller vänner och ta in på ett slott? Vi kan bl.a. erbjuda Culzean Castle, på bekvämt avstånd från Prestwick Airport. Slottet byggdes under 1770-talet och har ett mycket spektakulärt läge då det tornar upp sig på en klippa ovanför havet. Området erbjuder en hjortpark, en äventyrslekplats för de minsta och två självserveringsrestauranger samt vandringsleder i skog och längs med kusten.

Perfekt för den mindre gruppen är fina Dundas Castle med sina 17-18 sovrum, beläget endast en halvtimme från Edinburgh. Passar utmärkt för den privata festen likaväl som till det årliga styrelsemötet. Man hyr hela slottet och har det till eget förfogande med salonger och games room m.m. En mycket trevlig upplevelse!  Kontakta oss gärna för förslag till program, priser m.m.

 

Rundresor

Har du en egen idé om vad du vill se? Vi hjälper gärna till att skräddarsy din egna upplevelseresa. Vi har många spännande ideér till anordnade resor för speciella intressegrupper. Ta dig ut på en resa i det vidsträckta skotska höglandet, vandringar i naturreservat eller nisha dig i ett speciellt intresse och besök t.ex. olika whiskydestillerier landet runt. Res bekvämt på valfritt sätt med tåg, privathyrd buss eller bil.

Oavsett intresse kan vi hjälpa er att anordna en riktigt bra rundresa där du får uppleva det som fascinerar och intresserar dig mest.

 

Golfresor

Det finns ingen finare miljö för en golfsemester än Skottland, golfens hemland. 

Skottland är platsen där golf slog rot. Den antika sporten har blomstrat på skotsk mark i århundraden och är fortfarande en av Skottlands största attraktioner. Det finns mer än 550 golfbanor runt om i landet, så oavsett vad du söker är vi säkra på att du ska hitta någon som passar! 

Banor som Old Course på St Andrews, Royal Troon, Muirfield, Carnoustie och Turnberry misslyckas aldrig att inspirera och förvåna. Dessa ikoniska platser lockar golfare från världens alla hörn.

 Om ossVillkor