Destination London

Nordirland

 

Belfast

I Belfast möter du vänliga människor som gör det lilla extra för att se till att du har ett minnesvärt besök. I staden finns ett bra utbud av nattklubbar, fantastisk shopping, utställningar och matställen för alla smaker. Belfast bjuder även på mycket underhållning, musik och sport. På arenorna Waterfront och Odyssey arrangeras allt från stora konserter med nationella och internationella artister till ståuppkomik och sportevenemang.
Det var även Belfast som var inspirationskälla till boken om Narnia och Gullivers resor.


 

Titanic Belfast
Besök Titanics födelseplats och upplev historien, från idén i Belfast i början av 1900-talet, genom konstruktionen och lanseringen, till hennes ökända jungfruresa och katastrofala slut. Resan fortsätter även efter katastrofen när skeppet sjönk, till hur man hittade vraket och vad dykare har kunnat finna där.

Besök the Shipyard Ride, där du genom fullskaliga rekonstruktioner och animationer får uppleva hur det gick till när Titanic byggdes under tidigt 1900-tal. Här får du uppleva livet ombord på fartyget. Du får även följa med på Titanics jungfruresa och bekanta dig med några av passagerarna. 

 

Derry (Londonderry)

Den historiska, muromgärdade staden Derry (också känd som Londonderry) är ett centrum för kultur och kreativitet. Staden är numera känd för sin moderna framtidssyn och tidlöshet.

Vandra på de livliga gatorna i den enda helt muromgärdade staden i Storbritannien och upplev 1450 år av historia. Promenera längs med 1800-talsmurarna men glöm inte att ta en andningspaus då och då. Det är brant på sina ställen!

 Om ossVillkor
Cookies