Destination London

Nordirland

Nordirland är en spännande destination att besöka och har på senare år fått ett stort uppsving, inte minst tack vare TV-serien "Game of Thrones" som har spelats in här. Huvudstaden Belfast har blivit omnänt som en av Europas mest spännande städer med ett fantastiskt utbud av saker att se och göra, från Michelin-restauranger och legendarisk pubkultur till en fenomenal Titanic-historia. Kontakta oss för dina förfrågningar till Nordirland.
 

Belfast
I Belfast möter du vänliga människor som gör det lilla extra för att se till att du har ett minnesvärt besök. I staden finns ett bra utbud av nattklubbar, fantastisk shopping, utställningar och matställen för alla smaker. Belfast bjuder även på mycket underhållning, musik och sport. På arenorna Waterfront och Odyssey arrangeras allt från stora konserter med nationella och internationella artister till ståuppkomik och sportevenemang. Det var även Belfast som var inspirationskälla till boken om Narnia och Gullivers Resor. Under ditt besök rekommenderas en guidad tur till Stormont, hem till Nordirlands parlament, samt förbi några av de berömda politiska väggmålningarna i staden, för att lära dig mer om landets historia. 
 

Titanic Belfast
Besök Titanics födelseplats och upplev historien, från idén i Belfast i början av 1900-talet, genom konstruktionen och lanseringen, till hennes ökända jungfruresa och katastrofala slut. Resan fortsätter även efter katastrofen när skeppet sjönk, till hur man hittade vraket och vad dykare har kunnat finna där.
Besök the Shipyard Ride, där du genom fullskaliga rekonstruktioner och animationer får uppleva hur det gick till när Titanic byggdes under tidigt 1900-tal. Här får du uppleva livet ombord på fartyget. Du får även följa med på Titanics jungfruresa och bekanta dig med några av passagerarna. 

 

Derry-Londonderry
Den historiska staden Derry (också känd som Londonderry) är ett centrum för kultur och kreativitet. Staden är numera känd för sin moderna framtidssyn och tidlöshet, och har lagt sin turbulenta historia bakom sig vilket symboliseras av den innovativa Peace Bridge som symboliserar ett handslag mellan båda samhällena från motsatta sidor av floden Foyle.
Strosa omkring på de livliga gatorna eller på den kända fina ringmuren som omringar staden och upplev 1450 år av historia, men glöm inte att ta en andningspaus då och då. Det är brant på sina ställen!

 

Giant's Causeway
Beläget på Nordirlands norra kust finner du denna populära sevärdhet som består av 40 000 polygonformade basaltstenar, resultatet av ett gammalt underjordiskt vulkanutbrott. Giant’s Causeway är det fjärde största naturfenomenet i Storbritannien och det finns många legender kring hur det skapades/uppkom. I närheten finner du även Bushmill's Distillery, det äldsta whiskeydestilleriet på Irland, perfekt att stanna till vid på vägen för en provsmakning och rundvisning.BOKA NU KONTAKTA OSS
info@destinationlondon.seOm ossVillkor