Destination London

England


England har så mycket mer att erbjuda än bara London. Vi hjälper er gärna med att boka hotell och attraktioner i städer som Liverpool, Manchester, Birmingham och Brighton. Här har vi samlat lite tips på vad som finns att se och uppleva men om ni har några andra specifika önskemål, tveka inte att kontakta oss.
 


Liverpool
Attraktioner och sport i världsklass, spektakulära events, shopping som passar alla och det musikaliska arvet gör Liverpool till en ideal destination.
Besök The Beatles Story där du får följa de fyra unga pojkarna John, Paul, Ringo och George och deras otroliga resa till berömmelse.
Fortsätt sedan till Albert Dock för en mysig lunch vid vattnet. Här finns ett stort utbud av barer och restauranger som passar alla smaker. För den shoppingsugna rekommenderas ett besök till Liverpool ONE Shopping Centre. Här finns allt från H&M och Debenhams till Michael Kors.
För den sportintresserade så är ett besök till Liverpool inte fulländat utan ett besök på Anfield, Liverpool FC:s hemma-arena. Antingen för att se ett av Premier Leagues topplag spela, eller för en stadium tour på arenan.

 

Manchester
Denna industriella storstad har transformerat sig själv till Englands trendiga, norra huvudstad  - hem till några av Storbritanniens stora musiklegender, ikoniska landmärken, en frodig konst- och kulturscen och världskända sporter.
Här hittar du fotbollslagen Manchester United och Manchester City och om det inte är tillräckligt mycket fotboll, kan du alltid besöka National Football Museum som har utställningar om då, nu och fotbollens framtid.

 

Birmingham
Birmingham är en mångfaldig och dynamisk stad, livlig både på dagen och natten. En stad där det förflutna kombineras med nutid för att ge dig en glimt av en stad full av överraskningar.
Birmingham har en kulturscen i världsklass kombinerat med shopping, stora internationella events, utställningar och trevliga restauranger. Varför inte följa med på en guidad stadsvandring i staden med lokal guide för att få en inblick i Birminghams historia eller besöka Cadbury World strax utanför staden för att lära dig mer om hur den omtyckta chokladen tillverkas.

 

Brighton
Denna mysiga och trendiga kuststad bjuder på elegant arkitektur blandat med hippa kvarter. Bra shopping, marknader, museum och ett populärt strandliv kännetecknar staden. Här finner du historia och stil i det magnifika palatset Royal Pavilion som byggdes av kung George IV. Promenerar du till stranden har du möjlighet att besöka nöjesfältet ute på Brighton Pier eller åka upp i utsiktstornet British Airways i360 och ta del av den vackra utsikten. 


 

Oxford
Oxford har många olika ingredienser som bidrar till dess charm; allt från de vackra universitetsbyggnaderna och det flodnära läget, till dess litteratur och häpnadsväckande TV- och filminspelningsplatser. Allt från ljusupplyst aftonsång i collegekapell till Shakespeare i parken och Christ Church, ett av Oxfords mest storslagna colleges.
Harry Potter-fans kommer att glädjas över the Great Hall och Bodleian Library som har varit en av inspelningsplatserna i filmerna.

 

York
York är en fantastiskt mysig stad beläget i Yorkshire i norra 

England och är ett perfekt resmål för en weekend eller som en del av din Englandsresa - endast två timmar från London med tåg.

Staden är mycket rik på historia och känd för sin fantastiska arkitektur, medeltida gator och året-runt festivaler. Historiska influenser kan fortfarande ses över hela staden och du kan bl.a. promenera på den medeltida muren som omgiver stadens kärna, besöka York Minster med dess storslagna medeltida arkitektur eller klättra upp till Cliffords Tower som är symbol för kraften i Englands medeltida kungar. Väl värt att besöka är även Jorvik Viking Center som tar dig på en resa tillbaka till vikingatiden's York, där du får se, höra och till och med känna lukten av hur våra skandinaviska förfäder levde under tidig medeltid.

York har även ett fantastiskt kök och många trevliga pubar. Kanske har du hört talas om Yorkshire pudding som är en av Yorkshires specialiteter och som ofta serveras till britternas traditionella Sunday roast.

Bath
Den berömda romerska staden Bath är sedan 1987 med på UNESCO’s världsarvslista och här gömmer sig tusenårig historia under kullerstensgatorna. Det man inte får missa under sitt besök är The Roman Baths där man får lära sig om stadens historia och de romerska baden. Chansen finns även att smaka på dess mineralrika vatten som sägs ha botat många sjukdomar. Deras tillhörande restaurang The Pump Room är perfekt för en Afternoon Tea. Denna salong var på sent 1700-tal och tidigt 1800-tal en mötesplats för den högre klassen, och här hölls danser och baler. Två av Jane Austens romaner, Northanger Abbey och Persuasion, utspelar sig i detta rum. Den kända författarinnan bodde flera år i Bath, och här finns också Jane Austen Centre. BOKA NU KONTAKTA OSS
info@destinationlondon.seOm ossVillkor