Destination London

England


England har så mycket mer att erbjuda än bara London. Vi hjälper er gärna med att boka hotell och attraktioner i städer som Liverpool, Manchester, Birmingham och Brighton. Här har vi samlat lite tips på vad som finns att se och uppleva i de olika städerna.Liverpool

Attraktioner och sport i världsklass, spektakulära events, shopping som passar alla och det musikaliska arvet gör Liverpool till en ideal destination.

Besök The Beatles story museum där du får följa de fyra unga pojkarna John, Paul, Ringo och George och deras otroliga resa till berömmelse.
Fortsätt sedan till Albert Dock för en mysig lunch vid vattnet. Här finns ett stort utbud av barer och restauranger som passar alla smaker. För den shoppingsugna rekommenderas ett besök till Liverpool ONE Shopping Centre. Här finns allt från H&M till Calvin Klein.
För den sportintresserade så är ett besök till Liverpool inte fulländat utan ett besök på Anfield, Liverpool FC:s hemma-arena. Antingen för att se ett av Premier Leagues topplag spela, eller för en stadium tour på arenan.
 

Manchester

Denna industriella storstad har transformerat sig själv till Englands trendiga, norra huvudstad  - hem till några av Storbritanniens stora musiklegender, ikoniska landmärken, en frodig konst- och kulturscen och världskända sporter.

Här hittar du fotbollslagen Manchester United och Manchester City och om det inte är tillräckligt mycket fotboll, kan du alltid besöka National Football Museum som har utställningar om då, nu och fotbollens framtid.


 

Birmingham

Birmingham är en mångfaldig och dynamisk stad, livlig både på dagen och natten. En stad där det förflutna kombineras med nutid för att ge dig en glimt av en stad full av överraskningar.

Birmingham har en fascinerande historia och en kulturscen i världsklass kombinerat med shopping, stora internationella events, utställningar och trevliga restauranger. Varför inte följa med på en guidad stadsvandring i staden med lokal guide för att få en inblick i Birminghams historia.


 

Brighton

I Brighton finner du ett lugnare tempo, denna mysiga stad bjuder på elegant arkitektur, bra shopping, museum och ett avslappnat strandliv. Här har du 400 år av historia och stil och det magnifika palatset Royal Pavilion som byggdes av kung George IV - allt på Englands södra kust. 

Oxford

Oxford har många olika ingredienser som bidrar till dess charm; allt från de vackra universitetsbyggnaderna och det flodnära läget, till dess litteratur och häpnadsväckande TV- och filminspelningsplatser. Allt från ljusupplyst aftonsång i collegekapell till Shakespeare i parken och Christ Church, ett av Oxfords mest storslagna colleges.
Harry Potter fans kommer att glädjas över the Great Hall, som har varit en av inspelningsplatserna i samtliga filmer.

 
 

 

York
York är en fantastiskt mysig stad beläget i Yorkshire i norra 

England och är ett perfekt resmål för en weekend eller som en del av din Englandsresa - endast 2 timmar från London med tåg.

Staden är mycket rik på historia och känd för sin fantastiska arkitektur, gamla gator och året runt festivaler. Historiska influenser kan fortfarande ses över hela staden och du kan bl.a. promenera på den medeltida muren som omgiver stadens kärna, besöka York Minster med dess storslagna medeltida arkitektur eller klättra upp till Cliffords Tower som är symbol för kraften i Englands medeltida kungar. Väl värt att besöka är även Jorvik vikingacenter som tar dig på en resa tillbaka till vikingatiden, där du får uppleva och till och med känna lukten av hur våra skandinaviska förfäder levde under tidig medeltid.

York har även ett fantastiskt kök och utnämndes 2011 till den femte bästa gastro destinationen I Europa av TripAdvisor. Kanske har du hört talas om Yorkshire pudding som är en av Yorkshires specialiteter och som ofta serveras till britternas traditionella Sunday roast.

York är idag en modern destination som framgångsrikt kombinerar sitt arv av 2000 års historia och arkitektur med designerbutiker, restauranger, barer och kaféer. 

 Om ossVillkor
Cookies