Destination London

Shopping i London

När man besöker London hamnar man alltid förr eller senare på Oxford Street. Ett shoppingparadis anser många, för mycket trängsel menar andra. Vi låter er gärna avgöra själva. Här hittar ni Selfridges berömda varuhus med ett fantastiskt utbud, H&M för den som inte får nog av det hemma, HMV för den som vill köpa musik, böcker, spel och filmer, samt Primark för den som tycker om att shoppa kläder billigt. På Oxford Street hittar man även Urban Outfitters med lite annorlunda kläder och smycken samt roliga grejer för hemmet. Går ni vidare till Tottenham Court Road står elektronikbutikerna som spön i backen.

Från Oxford Circus går gatan Regent’s Street ner mot Piccadilly Circus. Här hittar du också ett stort utbud av shopping, så som Apple Store för den teknikintresserade samt världens äldsta och största leksaksaffär Hamley’s, med 7 våningar och över 50 000 leksaker. När du når fram till Piccadilly Circus finner du Lillywhites, Storbritanniens äldsta och största sportbutik. Även Waterstones, en stor bokhandel på flera våningar, hittar du här. Om de mot förmodan inte skulle ha den bok du söker, eller om du bara gillar att bläddra bland litteratur, rekommenderas Charing Cross Road, ett stenkast bort, där bokaffärerna ligger vägg i vägg.

Många butiker och varuhus i London

Vid Carnaby Street hittar du många intressanta butiker. Däribland finns Liberty, ett varuhus som säljer lyxigare märken av kläder, kosmetika, parfym, smycken, hushållsartiklar och brevpapper. Liberty är även känt för sina textilier med mycket mönster, former och färger. I Knightsbridge hittar ni världsberömda och välbesökta varuhuset Harrod’s som är värt att besöka för själva upplevelsen. Där är matavdelningen något man inte får missa, spana gärna in deras söta cupcakes och fantastiska utbud av téer. Fortnum & Mason ligger vid Piccadilly och är även det ett lyxvaruhus som är fint att gå in och kika runt i. Gå gärna även en sväng i Burlington Arcade, en shoppingarkad med småbutiker i 1800-talsstil, som går från Piccadilly upp mot Burlington Gardens. En liknande, Piccadilly Arcade, finns söderut från Piccadilly mot Jermyn Street.

harrods shopping i london

 

Vill man shoppa i en galleria istället för att trängas på Oxford Street är det bara att hoppa på tunnelbanan. Shoppingcentret Westfield i Shepherd’s Bush, lite väster om centrum, är ett av Europas största. Westfield finns även i Stratford City i östra London, precis vid arenorna som användes till OS 2012. I köpcentret finns förutom hundratals butiker även en biograf, bowlinghall samt casino.

Second hand butiker i London

Om man vill prata second hand så finns, förutom marknader, så kallade charity shops. Dessa affärer drivs bland annat av kyrkor och sjukhus och intäkterna går till välgörande ändamål. Perfekt om du vill köpa begagnade böcker (en engelsk deckare för ett par pund), musik, film, kläder eller prylar och samtidigt göra en god gärning. Men så är det ju också så att ju trendigare område man befinner sig i (t.ex. Notting Hill och Hampstead), desto svårare är det att fynda. Om området däremot inte är lika hippt är chansen desto större att man kommer över rejäla fynd!

London är även fullt av butiker med speciella teman eller varor, t.ex. London Beatles Store vid Baker Street som säljer Beatles-memorabilia eller Moomin Shop i Covent Garden med massa Mumin-prylar. För den sötsugna rekommenderas Sugar Sin, också i Covent Garden, med godis från alla världens hörn eller M&M’s World vid Piccadilly Circus.

Du kan hitta i princip allting i London, och du kommer garanterat hem med flera shoppingpåsar - oavsett om du planerade det eller inte!BOKA NU KONTAKTA OSS
info@destinationlondon.seOm ossVillkor