Destination London

Mat & dryck

Maten i Storbritannien hade länge ett dåligt rykte, men detta är numera ett minne blott. London är en fantastisk destination för matupplevelser av olika slag. Här kan du smaka på världens alla olika kök på prisbelönta restauranger – bara plånboken sätter stopp för din upplevelse!

Restauranger i London


Varför inte prova på kinesiskt på Hakkasan eller modern indisk mat på Benares eller Cinnamon Soho? Sushi Samba i Heron Tower erbjuder en spännande blandning av japansk, brasiliansk och peruansk mat. Gillray's Steakhouse & Bar är en bra köttkrog beläget på Southbank bredvid London Eye. Vill du hellre äta nordiskt finns bland annat Aquavit, skapad i samarbete med svenska Emma Bengtsson som är första kvinnliga svensk att få två Michelin-stjärnor, eller Texture, som drivs av den isländska kocken Aggi Sverrisson som fokuserar på nyttig mat.

Letar du efter något mer prisvänligt kan vi rekommendera Tuttons i Covent Garden, Jamie’s Italian eller Steak & Lobster. För fler förslag eller för att göra en reservation med fasta menyer och priser, se vår bokningssida här.


Förutom London kan ni även boka restauranger i andra större städer bl.a. Liverpool, Manchester, Edinburgh och Cardiff.

mat och dryck foodtruck london

Pubar i London


Att besöka en pub är ett måste när du besöker London. The Spaniards Inn, en 1700-talspub vid Hampstead Heath, passar perfekt då vädret är vackert med sin "beer garden" och närhet till Hampstead Heath’s böljande landskap. The Mitre Pub beläget vid Craven Terrace i Paddington, strax intill Lancaster Hall Hotel, har bra "pub grub" för dig som är hungrig. Prospect of Whitby, Wapping Wall, har ett mysigt läge vid Themsen och här kan du avnjuta din pint och glädjas åt att galgen utanför puben inte använts på länge! Puben är från 1500-talet och hade länge rykte om sig att vara tillhåll för smugglare och skurkar.

Afternoon Tea i London


En annan populär matupplevelse i Storbritannien är Afternoon Tea. Denna typiska brittiska tradition som härstammar från 1800-talet och består av små sandwiches, scones med clotted cream och sylt samt några söta bakverk. Traditionen infördes av Anna Russel, den 7:e hertiginnan av Bedford, som tyckte det var alldeles för långt mellan målen frukost och middag. Det finns olika varianter av Afternoon Tea, t.ex. serverat med champagne eller med teman så som Charlie and the Chocolate Factory eller The Mad Hatter. Ytterligare en variant är att åka med Afternoon Tea Bus, som bjuder på en liten sightseeingtur ombord på en klassisk röd dubbeldäckare samtdigit som du njuter av ditt te. Välkommen att kontakta oss för tips och bokningar på info@destinationlondon.se .

Drinkbarer i London


London har ett gigantiskt utbud av pubar och barer där du kan njuta av allt ifrån en traditionell pint öl eller Gin & Tonic till läckra exotiska cocktails. Varför inte besöka den mysiga Cocktail Loungen i gammaldags stil på Zetter Townhouse och prova den berömda mixologisten Tony Conigliaro’s kreationer? Boka inträde på Skygarden och sippa på din drink med utsikt över hela London, eller res tillbaka i tiden på vintage-baren Cahoots i Soho. Är du intresserad av att se hur framställningsprocessen av öl och gin går till finns flera bryggerier och destillerier, i och omkring London, som erbjuder guidade turer och provsmakningar. Vill du hellre lära dig att blanda dina egna drinkar finns Cocktail Master Classes.BOKA NU KONTAKTA OSS
info@destinationlondon.seOm ossVillkor