Destination London

Sevärdheter i London

Vi vill här passa på att servera matnyttiga tips och spännande fakta, både för förstagångsbesökaren och för dig som kan staden som din egen ficka! Vi vill också varmt rekommendera walking tours, för dig som vill upptäcka staden med professionell guide. Välj mellan ett stort antal intressanta promenader, med guider som till vardags arbetar som bl.a. skådespelare och författare.

Themsen-promenad på Southbank

Ta på dig bekväma skor och gå på en av våra favoritpromenader längs med floden Themsen! På vägen finner du fantastiska vyer över Londons kända landmärken vilka är perfekta fototillfällen. Du kommer bland annat att passera County Hall, OXO Tower, Tate Modern, Millennium Bridge och Shakespeare’s The Globe. Passa även på att göra stopp på vägen för något att äta eller dricka, kanske vid den gamla puben The Anchor på Bankside. Här tog Tom Cruise en öl i Mission Impossible! Avsluta gärna med ett besök på London’s äldsta frukt- och grönsaksmarknad, Borough Market. Här kan du välja bland ett stort urval av läckra maträtter och delikatesser, något som inte får missas! 

Kew Gardens

Kew Gardens i sydvästra London är en av världens mest berömda botaniska trädgårdar och finns med på UNSECO’s världsarvslista. Här finns fina landskap, spektakulära växthus, historiska byggnader och ett stort utbud av sällsynta och vackra växter. Några av höjdpunkterna är The Palm House, en av de största överlevande viktorianska växthusen i världen, The Waterlily House, som innehåller några av världens största näckrosor liksom den minsta, samt The Alpine House, som innehåller små, fina blommor som växer i höga bergsområden. 

Highgate Cemetery
 

I närheten av Hampstead Heath i norra London hittar ni Highgate Cemetery, mest berömd för Karl Marx som ligger begravd på den östra delen. De flesta anser dock den västra delen vara den vackraste och mest intressanta, men hit får du endast tillträde om du anmäler dig till en av de guidade turerna. Det kan nämligen vara farligt att gå här själv. Det är lätt att gå vilse bland de övervuxna gravarna och frivilligorganisationen Friends of Highgate vill helst inte att någon ska ramla ner i en öppen grav! På grund av pengabrist tilläts kyrkogården växa igen under större delen av 1900-talet och blev tillhåll för diverse suspekta typer och ockulta sekter. Det sägs att det var här Bram Stoker hämtade inspiration till Dracula.

Greenwich

Docklands Light Railway tar dig genom ett märkligt landskap av nybyggnationer och skyskrapor av spegelglas. När du sedan går av i Cutty Sark, möts du snart av fartyget med samma namn, och Greenwich Market med hantverk och retromöbler, samt National Maritime Museum.  Ett par minuter från Cutty Sark ligger Greenwich Park, med det berömda observatoriet där du hittar nollmeridianlinjen. Från denna linje är varje plats på jorden mätt i termer av dess distans från öst eller väst, precis som ekvatorn delar upp världen i norra och södra halvklotet. I Greenwich Park har man också en fantastiskt utsikt över Themsen, Canary Wharf och Millennium Dome. Från kajen i Greenwich kan du sedan ta en sightseeing-båt som stannar vid Towern och Westminster.

Alexandra Palace

En solig dag är det värt att åka upp till Alexandra Palace i norra London, där ni har panorama-vy över London skyline och bland annat kan se Canary Wharf, St Paul’s Cathedral och The Shard. Ally Pally, som det också kallas, invigdes 1873 och har sedan dess använts till konserter, festivaler, konferenser, mässor och utställningar. År 1936 sände BBC Studios världens allra första tv-sändning härifrån. Här kan ni vandra runt i Alexandra Park, hälsa på dovhjortarna i deras inhägnad, åka trampbåt i The Boating Lake eller ta en fika på The Lakeside Café. Ni kan även besöka The Garden Center som har ett stort utbud av trädgårds- och krukväxter i sitt växthus.

Shoreditch

Shoreditch är ett populärt, hippt område bland unga som söker efter trevliga och annorlunda restauranger, barer och klubbar. Precis utanför Shoreditch High Street ligger BOXPARK, en pop-up arena med olika barer, gatukök och butiker. Det är definitivt stället att gå till om man är ute efter en billig men god lunch/middag. På kvällarna spelas även livemusik av olika band och DJ:s. Ett stenkast därifrån hittar du berömda Brick Lane. Brick Lane ansågs tidigare som ett mindre trevligt område i London, men har på senare år fått mycket uppmärksamhet på grund av all graffiti och gatukonst. Numera finns även guidade ’Street Art Tours’ för den konstintresserade.

Sevärdheter

Museumguide - http://www.culture24.org.uk/

Kungahuset - http://www.royal.gov.uk/

 BOKA NU KONTAKTA OSS
info@destinationlondon.seOm ossVillkor